+306970938161,+306945994882 Πορταριά, Πήλιο, Μαγνησία samisluxuryliving@gmail.com
hero image
banner image

Κοντινοί Προορισμοί

Κοντινοί Προορισμοί {noPicture}
Ανακαλύψτε τις ομορφιές ενός ευλογημένου τόπου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και χαθείτε στα γραφικά, καταπράσινα χωριά του.

Η Πορταριά απέχει από τον Βόλο περίπου 11χλμ, ενώ σε μικρή απόσταση μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε πολλά όμορφα χωριά του βουνού των κενταύρων.

Το Πήλιο, για τους λάτρεις των σπορ και της περιπέτειας είναι ιδανικός προορισμός. Θαλάσσια σπορ στις πανέμορφες παραλίες του και βόλτες με σκάφη, πεζοπορία στα μοναδικά καλντερίμια του που ενώνουν σχεδόν όλα τα χωριά μεταξύ τους, ταξιδεύοντας μέσα στο πράσινο. Ιππασία σε μαγευτικά μέρη και πολλές ακόμα δραστηριότητες που σίγουρα θα κάνουν τις διακοπές στο Πήλιο ξεχωριστές. 


Μερικά από τα χωριά:

 
 
Μακρινίτσα
Η Μακρινίτσα αποτελεί ένας διατηρητέος οικισμός, διότη κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με όμορφα αρχοντικά, λιθόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, περίτεχνες βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια. Διαθέτει εξαιρετική θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, γι’ αυτό και την φωνάζουν «μπαλκόνι του Πηλίου».

Απέχει από την Πορταριά περίπου 3χλμ.
 
 
Χάνια
Όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια στο βουνό των κενταύρων, το χωριό Χάνια σε υψόμετρο 1471m, σφύζει από ζωή και το χιονοδρομικό κέντρο γίνεται ο βασικός πόλος έλξης για τους λάτρεις της περιπέτειας και του σκι.

Απέχει από την Πορταριά περίπου 13 χλμ.
 
 
Μηλιές
Χωριό με μακρά ιστορία και αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πυργόσπιτα και αρχοντικά. Σημείο αναφοράς του, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, τα πέτρινα γεφύρια και ο θρυλικός Μουτζούρης, το τρενάκι που έχει κλείσει έναν αιώνα ζωής και συνεχίζει να λειτουργεί χαρίζοντας στους επισκέπτες μοναδικής ομορφιάς εικόνες από το Βουνό των Κενταύρων.

Απέχει από την Πορταριά περίπου 35χλμ.
 

 
 
Βυζίτσα 
Η Βυζίτσα έχει ανακηρυχθεί επίσημα διατηρητέος οικισμός και είναι το χωριό με τα περισσότερα και τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής στο Πήλιο. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου χτισμένο το 1789 και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής αξίζουν μία επίσκεψη, καθώς έχουν ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τον τόπο.

Απέχει από την Πορταριά περίπου 37χλμ.
 
 
Τσαγκαράδα 
Όμορφα αρχοντικά, πετρόχτιστα καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πλατεία της Αγίας Παρασκευή όπου εκεί δεσπόζει για περισσότερα από 1000 χρόνια ο επιβλητικός πλάτανος. Σε μικρή απόσταση από την Τσαγκαράδα, θα βρείτε πολλές γνωστές παραλίες όπως τον Μυλοπόταμο και την Φακίστρα.

Απέχει από την Πορταριά περίπου 34χλμ.
 
 
Ζαγορά
Η Ζαγορά είναι ένα από τα πολυπληθέστερα και ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου η οποία χτίστηκε το 1789, με τις μοναδικές τοιχογραφίες της, το εκκλησάκι του Άθωνα, και η τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που χτίστηκε το 1725 και την συναντάμε στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Απέχει από την Πορταριά περίπου 31χλμ.
 

 
 
Αργαλαστή
Η Αργαλαστή είναι χτισμένη σε στρατηγική θέση, που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό. Κεφαλοχώρι του νοτίου Πηλίου, η Αργαλαστή, στολίζεται από πηλιορείτικα αρχοντικά και όμορφα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, πλακόστρωτα καλντερίμια, εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια και εκκλησίες και όμορφα τοξωτά γεφύρια. 

Είναι ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο, αφού πρόκειται για ένα παραδοσιακό οικισμό με μακραίωνη ιστορία και αστείρευτο φυσικό πλούτο. Η Αργαλαστή προσφέρετε για ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες όπως ιππασία και πεζοπορία σε διαδρομές ανάμεσα στην καταπράσινη φύση του Πηλίου.

Για μπάνιο υπάρχουν πολλές επιλογές, οι παραλίες της Πάου (5 χλμ), του Καλάμου (6 χλμ) και του Λεφόκαστρου (9 χλμ) στον Παγασητικό κόλπο και από την μεριά του Αιγαίου, οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες τών Ποτιστικών (15 χλμ) και της Πάλτσης (13 χλμ).

Απέχει από την Πορταριά περίπου 49χλμ.
 
 
Πίσω